mandag 27. april 2015

Kongekrabbejakt i Porsangerfjorden

Forje uke fant jeg ut at jeg hadde lyst til å prøve å dykke etter kongekrabbe. Jeg bestemte meg for at lørdagen var en fin dag å dra på siden det var meldt sol med litt skyer. Været skulle vise seg å være litt annerledes enn det som var meldt, og jeg blei møtt med en stor mørksky som sakte kom inn over fjorden.


Selv om det var litt uggent vær på vei, var tegnet for at det var stor krabbe i sjøen mange.




Jeg bestemte meg derfor for å dra lengre inn fjorden og finne et lett tilgjengelig sted med bil. Innover i fjorden fant jeg en  brygge med et litt skipsvrak ved siden av hvor jeg kunne kjøre nesten helt ned til vannet. Vraket så spennende ut at selv om jeg ikke hadde funnet noe krabber ville vraket alene være spennende nok å utforske. 


Dykketuren blei veldig bra, den varte i ca 45 min. Her er en liten film jeg har satt sammen av klippene jeg fikk. Jeg synes den blei kanskje kul, selv om jeg kanskje ser litt slem ut når jeg tar livet av krabbene.


Rett etter jeg var ferdig med å vrenge av meg drakta så jeg denne karen dykke på akkurat samme sted jeg nettopp hadde vært.


Fangst blei på 7 kongekrabber, vel innenfor de 10 man har lov å ta i året som fritidsfisker i følge informasjonen jeg fant på en nett side.


Størrelsen på dem var jeg meget fornøyd med, beina og klørene fra disse var nok til å fylle en bærepose. Etter dykking måtte jeg vaske utstyret og dusje litt. Så da fant jeg denne flotte dusjen med for friskende smelte vann.


Etter at alt utstyret var vasket og jeg fikk skylt av meg saltvannet dro jeg til Ragnhild som hjalp meg og kokke og tilberede krabben.





Krabbene smakt nydelig på hjemmebakt brød med smør, og en juleøl på siden. Dagen etterpå lagde Ragnhild krabbekaker av resten av kjøttet.



Det som blei blandet sammen med kongekrabben var litt timian, salt, potetmel, paprika, sjalottløk, paprika, chilli, egg og litt melk. Servert på focaccia med litt majones, salat, sjalottløk agurk og tomat. Stort bedre tror jeg ikke det for blitt, smakte nydelig, tommel opp!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar